Actuarieel Rekenen

Speciaal voor (startende) professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van actuariaat, hebben wij een compacte en praktijkgerichte éénjarige deeltijd beroepsopleiding ontwikkeld. Deze studie biedt jou de basis voor een succesvolle actuariële carrière in de financiële sector.

Actuarieel Rekenen
Actuarieel Rekenen in het kort
Actuarieel Rekenen in het kort 
Diploma Actuarieel Rekenen
Vorm Deeltijd
Start 30 augustus 2022 (colleges op dinsdagmiddag of -avond) in Utrecht
Duur 1 jaar (2 semesters van 18 weken)
Aantal modules 4 modules, 12 uur per week (4 uur contacttijd + 8 uur zelfstudie)
Kosten € 6.000 voor het volledige traject*

*inclusief lesmateriaal en het eerste examenmoment. Elk herexamen kost additioneel € 200.

Wat is Actuarieel Rekenen?

Met actuariële berekeningen worden onder andere de actuariële en contante waarde van een bepaald opgebouwd kapitaal, zoals een pensioen of levensverzekering, in kaart gebracht. Bij het maken van actuariële berekeningen wordt rekening gehouden met het rendement van het kapitaal dat men door de jaren heen heeft opgebouwd en de kans dat iemand binnen een bepaalde periode komt te overlijden. Hoe hoger de kans op overlijden, des te hoger het risico en des te lager het uit te keren bedrag.

Student
Tijdens de studie leer je de basisvaardigheden om als actuarieel rekenaar aan de slag te kunnen bij (grote) verzekeraars en pensioenfondsen. De opleiding duurt een jaar en bestaat uit vier modules, die allen een specifiek vakgebied binnen het actuariële werkveld behandelen: levensverzekeringen, schadeverzekeringen, pensioenen en risicomanagement.
Waarom kiezen voor Actuarieel Rekenen?

Student
  • Compacte, éénjarige beroepsopleiding.
  • Competentie- en praktijkgericht.
  • Werk en studeren versterken elkaar.
  • Colleges op een vaste dag in de week in Utrecht.
Modules
Student
De studie bestaat uit drie modules (Actuarieel Waarderen Leven, Actuarieel Waarderen Pensioenen en Actuarieel Waarderen Non Life) waarbij het gaat om het maken van actuariële berekeningen en één module waarbij een introductie op risicomanagement wordt gegeven (Introductie Risk Management). Alle modules worden afgesloten met een relevante beroepsopdracht en voor de module Actuarieel Waarderen Non Life wordt ook een examen afgenomen.
Meer informatie en voorinschrijven


Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact op met opleidingscoördinator Karima Attrach (030-6866158). Of doe nu een voorinschrijving!

Brochure aanvragen

Bedankt voor je interesse in deze studie!

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt vervolgens een e-mail met bijgevoegd de brochure.

Door deze gegevens te verstrekken stem je ermee in dat het Actuarieel Instituut jouw gegevens verwerkt. Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om contact met je op te nemen over de opleiding. Je kunt te allen tijde verzoeken je gegevens te verwijderen.

Persoonlijke gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Wij verwijzen voor meer informatie naar ons privacy statement.

project.general_error_message