Over het Actuarieel Instituut

Het Actuarieel Instituut (AI) is een stichting die deeltijd beroepsopleidingen, leergangen, masterclasses, webinars en trainingen ontwikkelt voor en aanbiedt aan actuariële en financiële professionals, werkzaam in o.a. de verzekerings-, pensioen- en bankensector, bij (financiële) adviesbureaus of als zzp'er.

Over het Actuarieel Instituut
Een nieuwe generatie actuariële en financiële professionals

Wat is een actuarieel professional?

Actuariële professionals kwantificeren, analyseren en verduidelijken complexe financiële, bedrijfseconomische en maatschappelijke vraagstukken, zoals gezondheid, zorg en klimaat, en ontwikkelen voor deze vraagstukken praktische oplossingen en adviseren over oplossingsscenario’s.

Overal waar financiële risico’s een rol spelen, kom je actuariële professionals tegen.

Opleidingen

Om gehoor te geven aan (actuele) veranderingen en uitdagingen in de werkzaamheden van onze klanten, bieden wij opleidingsmogelijkheden aan om als (actuarieel) professional onderscheidend te zijn en te blijven. Met ons praktijkgerichte aanbod sluiten we aan op de kennis en vaardigheden van onze doelgroep en bieden wij mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel en bieden wij door onze professionele, klantgerichte en persoonlijke benadering. Ga naar onze opleidingen.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en wij bieden een persoonlijke, professionele en klantgerichte benadering.

Leergangen

Welke (actuariële of financiële) functie je ook vervult, het is altijd belangrijk jouw vaardigheden en kennis op peil te houden. Wij bieden daarvoor diverse compacte leergangen aan voor financiële professionals, die zowel binnen als buiten het actuariële werkveld werkzaam zijn. Ga naar onze leergangen.

Permanente Educatie

Sinds 1996 bieden wij in het kader van Permanente Educatie (PE) masterclasses, leergangen, workshops, webinars en trainingen aan voor actuariële en financiële professionals. Ons aanbod, op locatie en online, kenmerkt zich door een mix van actualiteit en vakinhoudelijke diepgang (waaronder actuariële technieken), en is met name gericht op de werkterreinen pensioenen, levensverzekeringen, schadeverzekeringen, risicomanagement, banking, data science en zorg. Ga naar onze seminars, masterclasses, workshops en trainingen.

 

Ben je geïnteresseerd in één van onze opleidingen, leergangen of ons Permanente Educatie-aanbod neem dan contact met ons op via 030-6866150 of stuur een e-mail naar info@actuarieelinstituut.nl.

PE-aanbod

Het Actuarieel Instituut (AI) biedt masterclasses, workshops en webinars aan voor actuariële en financiële professionals. Ons aanbod kenmerkt zich door een mix van actualiteit, vakinhoudelijke diepgang (waaronder actuariële technieken) en is met name gericht op de werkterreinen pensioenen, levensverzekeringen, schadeverzekeringen, risicomanagement, banking, data science en zorg.

Opleidingsaanbod

Het actuariële en financiële werkveld verandert en verbreedt snel. Met ons praktijkgerichte aanbod sluiten we aan op de kennis en vaardigheden van onze doelgroep en bieden wij mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Kwaliteit hebben wij daarbij hoog in het vaandel staan en wij bieden een professionele, klantgerichte en persoonlijke benadering.