Actuarial Mathematics & Risk Management

Speciaal voor (startende) professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van actuariaat, hebben wij een compacte en praktijkgerichte éénjarige deeltijd beroepsopleiding ontwikkeld die jou de basis biedt voor een succesvolle actuariële carrière in de financiële sector.

Actuarial Mathematics & Risk Management
Actuarial Mathematics & Risk Management in het kort
Actuarieel Rekenen in het kort 
Diploma Actuarial Mathematics & Risk Management
Vorm Deeltijd
Start 26 augustus 2024 (colleges op maandagmiddag of -avond)
Duur 1 jaar (2 semesters van 18 weken)
Aantal modules 4 modules, 12 uur per week (4 uur contacttijd + 8 uur zelfstudie)
Kosten € 6.250 voor het volledige traject*
Leslocatie Utrecht

*inclusief lesmateriaal en het eerste examenmoment. Elk herexamen kost additioneel € 200.

Wat ga je doen?

Met actuariële berekeningen worden onder andere de actuariële en contante waarde van een bepaald opgebouwd kapitaal, zoals een pensioen of levensverzekering, in kaart gebracht. Bij het maken van actuariële berekeningen wordt rekening gehouden met het rendement van het kapitaal dat men door de jaren heen heeft opgebouwd en de kans dat iemand binnen een bepaalde periode komt te overlijden. Hoe hoger de kans op overlijden, des te hoger het risico en des te lager het uit te keren bedrag.

Student

Tijdens deze studie leer je de basisvaardigheden om aan de slag te kunnen gaan bij (grote) verzekeraars en pensioenfondsen. De opleiding duurt een jaar en bestaat uit vier modules, die allen een specifiek vakgebied binnen het actuariële werkveld behandelen: levensverzekeringen, schadeverzekeringen, pensioenen en risk management.

Waarom kiezen voor Actuarial Mathematics & Risk Management?

Student
  • Compacte, éénjarige beroepsopleiding.
  • Competentie- en praktijkgericht.
  • Werk en studeren versterken elkaar.
  • Colleges op een vaste dag in de week in Utrecht.
Modules
Student
De studie bestaat uit drie modules - Actuarieel Waarderen Leven, Actuarieel Waarderen Pensioenen en Actuarieel Waarderen Non Life - waarbij het gaat om het maken van actuariële berekeningen, en één module - Introductie Risk Management - waarbij een introductie op risk management wordt gegeven.

Alle vier de modules worden afgesloten met een relevante beroepsopdracht en voor de module Actuarieel Waarderen Non Life wordt ook een examen afgenomen.
Meer informatie en voorinschrijven


Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingscoördinator Karima Attrach (030-6866158). Of doe nu een voorinschrijving!

Brochure aanvragen

Bedankt voor je interesse in deze studie!

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt vervolgens een e-mail met bijgevoegd de brochure.

Door deze gegevens te verstrekken stem je ermee in dat het Actuarieel Instituut jouw gegevens verwerkt. Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om contact met je op te nemen over de opleiding. Je kunt te allen tijde verzoeken je gegevens te verwijderen.

Persoonlijke gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Wij verwijzen voor meer informatie naar ons privacy statement.

project.general_error_message