Certificeerderssessie: De balans van het pensioenfonds – omgang met voorzieningen/reserves

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de veranderingen van de Wet toekomst pensioenen en de voorziening pensioenverplichtingen, één van de belangrijkste posten op de balans die vervalt.

Certificeerderssessie: De balans van het pensioenfonds – omgang met voorzieningen/reserves
Doelgroep

Certificerend actuarissen.

Programma

Met de Wet toekomst pensioenen worden pensioenregelingen omgezet naar beschikbare premieregelingen. De standaard is dat opgebouwde pensioenen worden omgezet naar het nieuwe systeem. De voorziening pensioenverplichtingen, één van de belangrijkste posten op de balans, vervalt hiermee, net als de rol van de certificerend actuaris om deze te toetsen.


Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de veranderingen en wat hiervoor in de plaats komt. Hoe ziet de balans van een pensioenfonds eruit na de transitie naar het nieuwe stelsel? Welke voorzieningen en reserves zullen er dan zijn, en hoe wordt de omvang ervan vastgesteld? En uiteraard: wat wordt de rol van de certificerend actuaris daarbij?

Sprekers

Drs. Janine van Muijlwijk RA is partner bij Forvis Mazars en certificerend accountant bij verschillende pensioenfondsen.


Drs. Anton den Hartogh AAG CERA en ir. Martin Wouda AAG (beiden Aon) zijn certificerend actuaris en actuarieel functiehouder bij verschillende pensioenfondsen.

Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken:https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst

Event informatie

Data: maandag 9 september 2024
PE-punten: Aangevraagd voor 3 certificeerders PE-punten
Prijs: €295,-
Tijden: 13:30 - 17:00 uur
Locatie: Johan de Witt huis
Plaats: Utrecht
Spreker(s): Martin Wouda, Anton den Hartogh en Janine van Muijlwijk
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven