ESG Capita Selecta: EU-Taxonomy

Tijdens dit webinar ga je aan de slag met de EU-taxonomy en analyseer je gezamenlijk de activiteiten van de onderneming die in een case wordt beschreven.

ESG Capita Selecta: EU-Taxonomy
Doelgroep

Actuarieel professionals.

Programma

Het doel van ESG wet- en regelgeving is vooral om investeringen en liquiditeit te sturen in de richting van activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan vastgestelde “environmental” en “social” doelen. Hiermee wordt bepaald in hoeverre de investeringen van een verzekeringsmaatschappij of pensioenfonds daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Je leert onder andere het onderscheid tussen “taxonomy eligible” en “taxonomy aligned”. Tot slot wordt tijdens dit webinar ook aandacht besteed aan de gevolgen voor een onderneming als de gestelde criteria en ratio’s niet worden verbeterd.

  Het programma van de totale leergang 'ESG Capita Selecta' bestaat uit 4 dagdelen. Elk webinar is los te volgen of als één geheel.

  Inloggen voor het webinar

  Het webinar begint om 14.00 uur. Wij verzoeken je op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 13.45 uur. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hiervoor meer informatie over Zoom Pro.

  Spreker

  Dr. Gerrit Jan van den Brink RA (Risk Sigma GmbH) is werkzaam als adviseur op het gebied van strategie, risicomanagement en compliance. Daarnaast is hij lector aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland.

  Event informatie

  PE-punten: 2 PE-punten Duurzaamheid
  Prijs: €199,-
  Tijden: 14:00 - 16:30 uur
  Locatie: Online
  Plaats: Online
  Spreker(s): Gerrit Jan van den Brink
  Ga naar Mijn-AI om in te schrijven