Post bachelor Actuarieel Analist

Actuarieel analisten zijn professionals die (financiële) risico’s identificeren en kwantificeren en adviseren over financiële gevolgen. Over het algemeen zijn actuarieel analisten werkzaam bij financiële dienstverleners zoals verzekeraars, pensioenfondsen, adviesbureaus of toezichthouders. Ook zijn ze in dienst van bedrijven, waar ze zich vooral bezighouden met risicobeheersing.

Post bachelor Actuarieel Analist
Post bachelor Actuarieel Analist
in het kort
Post bachelor Actuarieel Analist in het kort
Diploma Post bachelor diploma Actuarieel Analist
Vorm Deeltijd
Start Augustus (o.v. colleges op donderdagmiddag en/of -avond)
Duur 2 jaar & 10 weken (4,5 semester) = 9 blokken van 10 weken
Aantal modules 9 (sequentieel), 12 uur per week (4 uur contacttijd + 8 uur zelfstudie)
Kosten € 16.000 voor het volledige traject*

*inclusief lesmateriaal, het eerste examenmoment en catering. Elk herexamen kost additioneel € 200.

Studenten
Speciaal voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van actuariaat en financiële risicobeheersing, bieden wij de post bacheloropleiding Actuarieel Analist (4,5 semester) in deeltijd aan. Wanneer je deze studie succesvol afrondt ontvang je het diploma Actuarieel Analist en kun je doorstromen naar ons premastertraject (PrEMAS) en executive mastertraject (EMAS) om uiteindelijk actuaris te worden.
Waarom kiezen voor de post bachelor Actuarieel Analist?
Student
  • Deeltijd beroepsopleiding
  • Competentie- en praktijkgericht
  • Colleges op een vaste dag in de week (Utrecht)
  • Werk en studeren versterken elkaar
  • Doorstromen naar het premastertraject om uiteindelijk actuaris te worden
  • Na afronding van de opleiding kun je lid worden van het Koninklijk Actuarieel Genootschap en mag je de titel Actuarieel Analist AG dragen
Modules
Student

In twee en een half jaar volg je in deeltijd negen modules die worden afgesloten met een beroepsopdracht en, in sommige gevallen, ook met een examen. Je volgt één module per blok, zodat je alle focus op die module kunt leggen. De keuzemodules Actuariële technieken Leven en Pensioen en Actuariële technieken Schade volg je in het vijfde en negende blok. Met acht modules, dus inclusief één van de twee keuzemodules, kun je het diploma aanvragen. Ons advies is om je zo breed mogelijk op te laten leiden en beide keuzevakken te volgen en af te ronden.

Naast de twee genoemde keuzemodules, bestaat de opleiding verder uit de modules Basis Waarderen, Productontwikkeling, Datamanagement, Accounting, Beleggingsmanagement, Risk Management voor Analisten en Verslaggeving.
Meer informatie en voorinschrijven

Vraag de brochure aan voor meer informatie of neem contact op met Karima Attrach, opleidingscoördinator post bachelor Actuarieel Analist (030-6866158). Of doe nu een voorinschrijving!

Brochure aanvragen

Bedankt voor je interesse in deze studie!

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt vervolgens een e-mail met bijgevoegd de brochure.

Door deze gegevens te verstrekken stem je ermee in dat het Actuarieel Instituut jouw gegevens verwerkt. Met het invullen van dit formulier geef je ons toestemming om contact met je op te nemen over de opleiding. Je kunt te allen tijde verzoeken je gegevens te verwijderen.

Persoonlijke gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Wij verwijzen voor meer informatie naar ons privacy statement.

project.general_error_message