AI Springschool 2023 (online)

Tijdens onze tweedaagse, online Springschool bieden we een gevarieerd programma aan waarmee je in twee dagen 8 PE-punten kunt halen!

AI Springschool 2023 (online)

Uniek aan onze Springschool 2023 is dat je zelf je programma samenstelt uit de webinars die wij aanbieden. Tijdens en na de sessie is er ruimte voor interactie en discussie. Zorg dat je je vóór vrijdag 10 maart 2023 inschrijft, zodat je tijdig kunt aangeven aan welke onderdelen van het keuzeprogramma je wilt deelnemen. Je ontvangt enkele dagen voor de start van de Springschool 2023 jouw inloggegevens.

Doelgroep

Actuariële en financieel professionals.

Programma donderdag 23 maart 2023

13.00 uur Opening door drs. Daan Kleinloog AAG, voorzitter bestuur AI.
13.15–15.15 uur - Ronde 1 keuzeworkshops

1A Inzet van machine learning technieken voor de analyse van schade aantallen en schade last: een benchmark studie

Aan de hand van een benchmarkstudie gaat prof. dr. Katrien Antonio in op de toegevoegde waarde van de inzet van machine learning technieken ten opzichte van de klassieke actuariële technieken (bijv. GLMs) bij de analyse van deze data sets. Na afloop van de workshop heeft u inzicht in de inzet van meer geavanceerde technieken om de modelbouw van een GLM te ondersteunen en te faciliteren.

1B ESG-Governance aspecten van externe eisen naar interne toepassingen

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA bespreekt tijdens dit webinar welke interne overwegingen een belangrijke rol spelen bij de inrichting van de ESG-governance? En welke aanpassingen van belang zijn om ESG goed in de governance van verzekeraars in te bedden?

15.15 – 15.30 uur - Pauze
15.30 – 17.30 uur - Ronde 2 keuzeworkshops

2A Duurzaam beleggen en financieren

De effectiviteit van duurzame financiële producten wordt in toenemende mate betwijfeld. Sterker, schrijnende gevallenvan het veinzen van duurzaamheid, oftewel greenwashing, duiken op en zetten duurzaam beleggen in een ander daglicht. Leiden schandalen en steekhoudende kritiek het einde van de trend in of valt er nog genoeg te redden? Tijdens dit webinar gaat Len Blom MSc in op de vraag: hoekan beleggen en financieren wél tot duurzame impact leiden?​

2B Wet toekomst pensioenen: ervaringen van early movers

Pensioenfondsen zijn in voorbereiding om de Wet toekomst pensioenen te implementeren. Een bijzondere groep onder de pensioenfondsen, de early movers, willen in 2024 al de overstap maken en lopen daarbij tegen allerlei praktische vraagstukken aan. Agnes Joseph AAG en Sven Klijnhout MSc gaan tijdens dit webinar in op tips en tricks van deze pioniers, bijvoorbeeld over de inrichting van de contracten, keuzes voor deelnemers bij transitie en hoe het invaren nu werkelijk gaat verlopen.

Programma vrijdag 24 maart 2023

09.00 – 11.00 uur - Ronde 3 keuzeworkshops

3A The Good, Bad and Ugly van ESG – De Wereld Achter de Duurzaamheidsdiscussie

ESG verschijnt steeds vaker op de strategische prioriteitenlijstjes van organisaties. Waar ESG voor de een, een belangrijke stap vooruit is in de balans tussen financiële en maatschappelijke belangen zoals duurzaamheid, ziet de ander ESG als commerciële façade om de échte maatschappelijke problemen te verhullen en systeemveranderingen te kunnen uitstellen. Tijdens deze workshop gaat Joris Krijger PhD met je in gesprek over de vraag: hoe ethisch is de huidige vorm van ESG eigenlijk?

3B Hoe vang ik een rat?

Krijg je wel eens te horen ‘zo doen we dat hier altijd’ of ‘dat valt me een beetje van je tegen’? Ja, dan ben je waarschijnlijk getuige van ‘rattengedrag’. Samen met Roos Koeman duik je in het fenomeen van rattengedrag. Waar komt het vandaan? Hoe kun je het herkennen? En, het allerbelangrijkste: wat kun je ertegen doen?

11.00 – 11.15 uur - Pauze
11.15 – 13.15 uur - Ronde 4 keuzeworkshops

4A Klimaatrechtvaardigheid: Onze Verantwoordelijkheid voor de Toekomst

Dat duurzaamheid over meer gaat dan bewust consumeren en recyclen is bekend, maar waar begint en eindigt onze individuele verantwoordelijkheid en, waar begint en eindigt de organisatorische verantwoordelijkheid? Deze vragen, net als vragen over de maatschappelijke rol en sociale legitimiteit van organisaties, bespreekt en analyseert Joris Krijger PhD tijdens dit webinar.

4B Overtuigend Argumenteren

Tijdens de training Overtuigend Argumenteren ontdek je samen met Roos Koeman hoe je overtuigend het debat aangaat met behulp van beproefde argumentatie- en reactietechnieken. Je leert bijvoorbeeld om discussies naar een hoger niveau te tillen, maar ook om te voorkomen om uit het veld te worden geslagen door drogredenen.

Inloggen voor het webinar

Wij verzoeken je op tijd in te loggen, dat kan al een kwartier voor elke start. Je ontvangt enkele dagen voor het webinar jouw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgevinggecreëerd. Kijk hierwat je van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.

Download een uitgebreide versie van het programma Springschool 2023

Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken: https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst.htm.

Event informatie

Data: 23 en 24 maart 2023
PE-punten: 8, waarvan 2 voor Data en/of 8 voor Duurzaamheid
Prijs: €899,-
Tijden: 13:00 - 17:30 uur
Locatie: Online
Plaats: Online
Spreker(s): Katrien Antonio, Gerrit Jan van den Brink, Len Blom, Agnes Joseph, Sven Klijnhout, Joris Krijger en Roos Koeman
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven