Basiscursus Python voor actuarieel professionals

Python, een zogenaamde ‘general purpose’ programmeertaal, is uitermate geschikt voor actuarieel professionals die zich met data-analyse bezig houden. Python wordt binnen het data science domein veel gebruikt, zowel voor data manipulatie als voor het ontwikkelen van machine learning algoritmes.

Basiscursus Python voor actuarieel professionals
Doelgroep

Je bent werkzaam op een actuariële afdeling of bent zelf actuaris. De cursus start op beginnersniveau en is daarmee laagdrempelig. Om inzicht te krijgen in jouw kennis- en ervaringsniveau, ontvang je hier na inschrijving een korte vragenlijst over.

Doel

Tijdens de basiscursus ga je aan de slag met een aantal essentiële Python basistechnieken om professionele data-analyses uit te voeren. Er wordt praktisch gekeken naar het inlezen, wegschrijven, bewerken en visualiseren van data. Hierbij maak je gebruik van Anaconda en Jupyter Notebook. Deze tools maken het eenvoudiger om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren.

De volgende onderwerpen worden behandeld en geoefend binnen de actuariële context:

  • Standaard data types: integer, float
  • Data container types: list, dict
  • Statements: for loop, if statement
  • Input & output: lezen/schrijven vanuit files, lezen/schrijven vanuit een database
  • Datamanipulatie & visualisatie: exploreren, analyseren en visualiseren van data m.b.v. populaire Python bibliotheken
Programma

09.45 uur: Inloggen is mogelijk
10.00 uur: Deel 1 van de workshop
12.30 uur: Lunch
13.00 uur: Deel 2 van de workshop
14.30 uur: Pauze
14.45 uur: Deel 3 van de workshop
16.00 uur: Einde workshop.

Voorbereiding voor deelnemers

Je ontvangt bij de bevestigingse-mail een instructie voor het downloaden van Anaconda. Controleer of regel alvast dat u dit mag installeren, of gebruik een privé laptop of desktop. Op een later te bepalen datum organiseren we een online moment voor ondersteuning bij installatie. Wil je hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar fabienne.heijenk@actuarieelinstituut.nl

Inloggen voor het Webinar

De online basiscursus start om 10.00 uur. Je wordt gevraagd op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 09.45 uur. Een dag voor het webinar ontvang je een unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgeving gecreëerd.Kijk hierwat je van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.

Sprekers

Pieter Marres MSc AAG helpt als zelfstandig data scientist bedrijven om betere besluiten te nemen met data en digitale processen, met behoud van de menselijke maat. Daarnaast verzorgt hij trainingen in programmeren in Python.

Derk Frijmersum MSc helpt als Data Engineer/Data Scientist bedrijven om hun data en processen te organiseren om zo weloverwogen data gedreven beslissingen te kunnen nemen. Daarnaast verzorgt hij trainingen in programmeren in Python.


Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken:https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst.htm

Event informatie

PE-punten: 5 Data Science
Prijs: €675,-
Tijden: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Online
Plaats: Online
Spreker(s): Pieter Marres en Derk Frijmersum
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven

Ook op de agenda

Summerschool 2024
09:00 uur • Zeist
ESG Capita Selecta
Webinar • Online
ESG Capita Selecta: EU-taxonomy
Webinar • Online