LAC DT: de berekeningen

LAC DT verlaagt de kapitaalvereisten in het kader van Solvency II. Volgens de regelgeving mogen verzekeraars alleen gebruik maken van LAC DT als dit voldoende onderbouwd kan worden. Inmiddels merken verzekeraars dat dit één van de meest complexe onderdelen van de solvabiliteitsratio is,...

LAC DT: de berekeningen

...vooral vanwege de eis om de DTA en LAC DT te toetsen op toekomstige winsten.

Doelgroep

Je bent als actuarieel professional werkzaam bij een verzekeraar en houdt je bezig met de berekeningen rondom LAC DT, of je hebt hier als financieel professional in jouw werkzaamheden mee te maken.

Doel

LAC DT… één van de complexe onderwerpen uit Solvency II met grote financiële impact. DNB besteedt er veel aandacht aan, maar wat is het eigenlijk en hoe moet je het berekenen? Een kleine groep specialisten houdt zich hier intensief mee bezig, maar het is relevant voor veel meer betrokkenen. Na het volgen van deze bijeenkomst heb je goed inzicht in de regels en berekeningen rondom LAC DT en de dynamiek die dat mogelijk veroorzaakt op de balans van een verzekeraar.

Programma

Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende thema’s aan bod:

  • Impact DTA en LAC DT
  • Fiscale waardering
  • Regelgeving
  • DTA en LAC DT
  • Terugverdiencapaciteit
  • Herstel na schok
  • Beleidsgevolgen

Docent

Drs. Pieter Bouwknegt AAG is als actuaris werkzaam bij een grote verzekeraar waar hij zich bezighoudt met Solvency II, fiscaliteit en LAC DT.


Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken: https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst.htm

Event informatie

PE-punten: 4
Prijs: €445,-
Tijden: 09:00 - 13:15 uur
Locatie: Johan de Witt huis
Plaats: Utrecht
Spreker(s): Pieter Bouwknegt
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven