The Good, Bad and Ugly van ESG – De wereld achter de duurzaamheidsdiscussie

Tijdens dit webinar wordt je bijgepraat over actuele thema’s die centraal staan tijdens de diverse ESG- en duurzaamheidsdiscussies en krijg je de goede, slechte en ‘lelijke’ kanten van ESG te zien.

The Good, Bad and Ugly van ESG – De wereld achter de duurzaamheidsdiscussie
Doelgroep

Actuarieel professionals, beleidsmakers, senior management, innovatiemanagers, risicomanagers, legal- en compliance-medewerkers

Programma

ESG staat op vrijwel alle strategische en prioriteitenlijstjes van organisaties. Even zo vaak blijkt dat meningen over de resultaten van ESG verschillen. Waar het voor sommige pensioenfondsen en ondernemingen een belangrijke stap vooruit is in de balans tussen financiële en maatschappelijke belangen zoals duurzaamheid, zien anderen ESG vooral als een commerciële façade om de échte maatschappelijke problemen te verhullen. Of ze zien het als een middel om de grote systeemveranderingen, die nodig zijn om onze planeet te redden, te kunnen uitstellen. De vele vragen die bij deze discussies loskomen raken aan ons begrip van het algemeen belang en ethisch handelen op organisatieniveau.

Door de ethische uitgangspunten, die ten grondslag liggen aan ESG, helder uit een te zetten, onderzoekt Joris Krijger op een alternatieve manier het thema duurzaamheid door met je in gesprek te gaan over de vraag: “hoe ethisch is de huidige vorm van ESG eigenlijk?”

Spreker

Joris Krijger werkt hij als Ethics & AI Officer bij de Volksbank, is gastdocent bij verschillende universiteiten en opleidingen en is PhD Ethics & AI (Philosophy and Law) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Event informatie

PE-punten: 2 PE-punten voor Duurzaamheid
Prijs: €249,-
Tijden: 15:00 - 17:00 uur
Locatie: Online
Plaats: Online
Spreker(s): Joris Krijger
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven