Basiscursus Python voor actuarieel professionals

Tijdens de basiscursus gaat u aan de slag met een aantal essentiële Python basistechnieken om professionele data-analyses uit te voeren. Er wordt o.a. praktisch gekeken naar het inlezen, wegschrijven, bewerken en visualiseren van data.

Basiscursus Python voor actuarieel professionals

Hierbij maakt u gebruik van Anaconda en Jupyter Notebook. Deze tools maken het eenvoudiger om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren.

Python, een zogenaamde ‘general purpose’ programmeertaal, is uitermate geschikt voor actuarieel professionals die zich met data-analyse bezig houden. Python wordt binnen het data science domein veel gebruikt, zowel voor data manipulatie als voor het ontwikkelen van machine learning algoritmes.

Python: voor efficiënte, gestructureerde en reproduceerbare data analyses.

Doelgroep

U bent werkzaam op een actuariële afdeling of bent zelf actuaris. De cursus start op beginnersniveau en is daarmee laagdrempelig.

Deze workshop start zo dicht mogelijk bij uw kennis- en ervaringsniveau over Python. Hiertoe ontvangt u na inschrijving een korte vragenlijst.

De volgende onderwerpen worden in ieder geval behandeld en geoefend binnen de actuariële context:

 • Standaard data types: integer, float;
 • Data container types: list, dict;
 • Statements: for loop, if statement;
 • Input & output: lezen/schrijven vanuit files, lezen/schrijven vanuit een database;
 • Datamanipulatie & visualisatie: exploreren, analyseren en visualiseren van data m.b.v. populaire Python bibliotheken.

Laptop voorbereiden

U ontvangt bij de bevestigings e-mail een instructie voor het dowloaden van Anaconda. Controleer of regel alvast dat u dit mag installeren, of gebruik een privé laptop of desktop.Op een later te bepalen datum organiseren we een online moment voor ondersteuning bij installatie. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar fabienne.heijenk@actuarieelinstituut.nl

Inloggen voor de online basiscursus

De online basiscursus start om 10.00 uur. Wij verzoeken u op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 9.45 uur. U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgevinggecreëerd. Kijk hierwat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.

Docenten

Pieter Marres MSc AAG helpt als zelfstandig data scientist bedrijven om betere besluiten te nemen met data en digitale processen, met behoud van de menselijke maat. Daarnaast verzorgt hij trainingen in programmeren in Python.


Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken: https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst.htm

  Event informatie

  PE-punten: 5 voor Data Science
  Prijs: €675,-
  Tijden: 10:00 - 16:00 uur
  Locatie: Online
  Plaats: Online
  Spreker(s): Pieter Marres en Derk Frijmersum
  Ga naar Mijn-AI om in te schrijven

  Ook op de agenda