Klimaatrechtvaardigheid: onze verantwoordelijkheid voor de toekomst

Tijdens dit webinar staan de ethische, politieke en juridische aspecten van duurzaamheid, samengevat onder de term klimaatrechtvaardigheid, centraal. De sessie geeft inzicht in vragen over verantwoordelijkheid voor klimaatrechtvaardigheid.

Klimaatrechtvaardigheid: onze verantwoordelijkheid voor de toekomst

Doelgroep

Actuarieel professionals, beleidsmakers, senior management, innovatiemanagers, risicomanagers, legal en compliance medewerkers.

Programma

‘We erven de aarde niet van onze ouders, maar lenen haar aan onze kinderen’, is een uitspraak die veel terugkomt in de discussie rond klimaatrechtvaardigheid. Het roept de vraag op wat we toekomstige generaties verschuldigd zijn als het gaat om onze duurzaamheidskeuzes en hoe hun rechten of belangen zich verhouden tot die van de huidige generaties. Dat duurzaamheid over meer gaat dan bewust consumeren en recyclen is bekend, maar waar begint en eindigt onze individuele verantwoordelijkheid en waar begint en eindigt de organisatorische verantwoordelijkheid? Deze vragen, net als de vragen rond de maatschappelijke rol en sociale legitimiteit van organisaties, worden tijdens dit webinar verder geanalyseerd en bediscussieerd.

Spreker

Joris Krijger is PhD Ethics & AI (Philosophy and Law) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast werkt hij als Ethics & AI Officer bij de Volksbank en gastdocent bij verschillende Universiteiten en opleidingen.

Event informatie

Data: 15 juni 2023
PE-punten: 2 PE-punten Duurzaamheid
Prijs: €249,-
Tijden: 15:00 - 17:00 uur
Locatie: Online
Plaats: Online
Spreker(s): Joris Krijger
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven