R voor actuariële professionals

Als je niet weet waar je moet beginnen, kan het softwarepakket en programmeertaal R overweldigend zijn. Hoe anders is R dan Excel? Wat is een goede manier om te programmeren? Welke packages moet ik leren?

R voor actuariële professionals

Tijdens dit webinar krijg je antwoord op deze vragen en zet je een eerste stap in het zelfstandig programmeren in R.

Doelgroep

Actuarissen, actuarieel analisten, modelbouwers en modelvalidatoren, werkzaam bij verzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoerders of consultants.

Programma

R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is één van de meest gebruikte wetenschappelijke statistiekpakketten en is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het grote voordeel van R is het objectgeoriënteerde karakter, waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages.

Actuariële toepassingen zijn tegenwoordig veeleisende berekeningen en R is bij uitstek de programmeertaal om dit mogelijk te maken. Tijdens dit webinar vertelt Paul van Leeuwen over de mogelijkheden van R en komen de volgende thema’s daarbij aan bod:
1. R en RStudio

2. Data importeren

3. Variabelen maken

4. Visualisaties

5. Functies maken

6. Oefeningen voor in de praktijk

Spreker

Paul van Leeuwen MSc is docent wiskunde en statistiek bij Wageningen University & Research (WUR).

Inloggen voor het webinar

Het webinar begint vrijdag 26 januari om 09.00 uur. Wij verzoeken je op tijd in te loggen, dat kan al vanaf 08.45 uur. Je ontvangt een dag voor het webinar een unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro, wij verzoeken je een kwartier voor aanvang in te loggen. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is eenveilige, online omgeving gecreëerd. Kijk hier wat je van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.


Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken: https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst.htm

Event informatie

PE-punten: 3 PE-punten voor Data
Prijs: €369,-
Tijden: 09:00 - 13:00 uur
Locatie: Online
Plaats: Online
Spreker(s): Paul van Leeuwen
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven