Workshop Emoties en risicomanagement

Wil je meer weten over psychologische valkuilen en hoe je voor jezelf en voor anderen de negatieve effecten hiervan kan beperken in je werk? Dan is deze workshop iets voor jou.

Workshop Emoties en risicomanagement

Na deze training ken jij de psychologische valkuilen die passen bij jouw werk en je leert slimme manieren om de negatieve effecten ervan te beperken. Je doet niet alleen kennis op over (toegepaste) emotiepsychologie, maar je gaat ook zelf aan de slag met een aantal interessante oefeningen en experimenten.

Doelgroep

Actuariële professionals die zowel binnen als buiten de financiële dienstverlening werkzaam zijn.

Programma

Onderzoek op het gebied van gedragseconomie – zoals door Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman – laat zien dat mensen verre van rationeel zijn en gedreven worden door zaken als overmoed, emoties, verliesaversie en groepsdenken. Hierdoor kan het gebeuren dat je als expert, al dan niet onbewust, verkeerde inschattingen maakt met alle gevolgen van dien.

Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op de rol van emoties bij oordeelvorming en het nemen van financiële beslissingen. Zo komen verschillende emotietheorieën aan bod en wordt gekeken naar de uitkomsten van wetenschappelijke experimenten die relevant zijn voor risicomanagement.

Docenten

Dr. Ronald Bosman is econoom en werkt als onafhankelijk consultant en trainer, gespecialiseerd in scenario-analyse en behavioural risk management. Hij is als docent verbonden aan de VU Business School.Kijk voor informatie op LinkedIn.


Ik ben nog geen klant en wil een account aanmaken: https://www.actuarieelinstituut.nl/inschrijven-bijeenkomst.htm

Event informatie

PE-punten: 3
Prijs: €295,-
Tijden: 15:00 - 18:00 uur
Locatie: Online
Plaats: Online
Spreker(s): Ronald Bosman
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven