Certificeringswebinar: Narekenen, beoordelen en valideren van gebruikte modellen en rekentools

Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de rol die de sleutelfunctiehouder heeft bij het beoordelen van de plausibiliteit van de door een pensioenfonds en/of sociale partners opgeleverde berekeningsuitkomsten.

Certificeringswebinar: Narekenen, beoordelen en valideren van gebruikte modellen en rekentools

Actuarieel gezien gaat het specifiek om die berekeningsuitkomsten waarmee sociale partners en/of het bestuur van een pensioenfonds de evenwichtigheid van de transitie aantonen of onderbouwen.

Doelgroep

Certificerend actuarissen.

Programma

Pieter Heesterbeek en Jack Tol duiden tijdens dit webinar de visie van Triple A op dit onderwerp en gaan de discussie met je aan over vragen als: hoe kan de AFH de plausibiliteit van evenwichtigheidsberekeningen beoordelen?, hoe ver moet of mag je daarin gaan als AFH?, wat moet je ten minste beoordelen en hoe richt je een dergelijke controle in?

Het is tijdens het webinar, net als bij andere webinars voor certificerend actuarissen, de bedoeling dat je actief deelneemt, zodat onderlinge ervaringen en opvattingen uitgewisseld kunnen worden.

Inloggen voor het webinar

U ontvangt een dag voor het webinar uw unieke inlogcode voor het webinar-programma Zoom Pro, wij verzoeken u een kwartier voor aanvang in te loggen. Met het activeren van alle veiligheidsopties in Zoom Pro is een veilige, online omgevinggecreëerd. Kijk hierwat u van ons ontvangt om Zoom Pro te gebruiken en het webinar te kunnen volgen.

Sprekers

Drs. Pieter Heesterbeek AAG is werkzaam bij Triple A – Risk Finance en eindverantwoordelijke voor de certifceringspraktijk. Naast certificerend actuaris en sleutelfunctiehouder actuarieel is hij ook adviserend actuaris bij een aantal pensioenfondsen.

Drs. Jack Tol AAG RBA is werkzaam bij Triple A – Risk Finance en waarmerkend actuaris en sleutelfunctiehouder actuarieel bij een aantal pensioenfondsen. Hij is mede verantwoordelijk voor R&D waarbij de transitie naar de Wtp een belangrijke rol speelt.

Event informatie

PE-punten: 2
Prijs: €199,-
Tijden: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Online
Spreker(s): Pieter Heesterbeek en Jack Tol
Ga naar Mijn-AI om in te schrijven